HTML

Jézus Érted is meghalt!

Szeretném Veled, Kedves Olvasó, megértetni, hogy ki volt Jézus, ki Ő ma, és mit tett Érted!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A legnagyobb orvos

2009.08.07. 01:01 Érted

A legnagyobb orvos

 

Néhány évvel ezelőtt egy fiatalember Londonba utazott, hogy tanácsot kérjen Dr. Forbes Winslowtól, a kiváló elme-és ideggyógyásztól. A beteg ajánlóleveleket vitt magával, amelyekben vezető személyiséget kérték a híres orvost, hogy legnagyobb figyelmével és szaktudásával kezelje a beteget. A fiatalember átadta a leveleket. Az orvos kérdezgetni kezdte:

 

-Mi a problémája?

-Doktor úr, nem tudok aludni! Már két éve alig alszom. Ha ez így megy tovább, megőrülök.

Winslow doktor tovább érdeklődött:

-Miért nem tud aludni?

-Nem tudom pontosan. – felelte a fiatalember.

-Talán elvesztette a pénzét?

-Nem, nem veszítettem el.

-Talán elvesztette a barátait?

-Nem, nem.

-Talán megsértették a becsületét, vagy a hírnevén esett csorba?

-Nem tudok róla.

-Hát akkor mi lehet az ok?

-Ha lehet, akkor inkább nem mondanám meg. – hangzott a bizonytalan felelet.

-De ha nem mondja el, nem tudok segíteni.

-Rendben van, ha el kell mondanom, hát elmondom. Hitetlen vagyok, apám is az volt. Ennek ellenére, minden este, amikor lefekszem, az örökkévalóság kérdése foglalkoztat. Egész éjszaka ez cseng a fülemben: „Az örökkévalóság közel van, hol fogod tölteni?” Ha mégis elalszom, rosszabbak az álmaim, mint az átvirrasztott órák. Azután elölről kezdődik. Már rettegek az éjszakáktól.

-Nem tudok segíteni. –felelte az orvos

-Micsoda? – kiáltott fel rémülten a fiatalember. Azt akarja mondani, hogy reménytelen az esetem, és azért utaztam ilyen messzire Párizstól, hogy még a reményeim is megsemmisüljenek?

Winslow doktor megismételte:

-Én semmit sem tudok tenni önért, de ismerek valakit, egy orvost, aki segíthet.

 

Áthaladt a dolgozószobáján, fölvette asztaláról a Bibiáját, kinyitotta Ézsaiás könyvének 53. fejezeténél és olvasni kezdte az 5-6. verseket. „Pedig a mi bűneinkért kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az  sebei árán gyógyulhatunk meg. Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta.”

 

Ránézett a fiatalemberre, és így szólt:

-Ő az egyetlen orvos a világon, aki képes segíteni az ön problémáján.

A fiatal francia ajkát megvető mosoly hagyta el.

-Dr. Winslow, csak nem azt akarja nekem mondani, hogy egy ilyen kiváló tudós, mint ön, hisz abban az ősrégi babonában, amit a Biblia és a keresztyénség tanít?

-De igen – felelte az orvos – Hiszem, amit a Biblia tanít. Hiszek az Úr Jézus Krisztusban, és pontosan ez a hit mentett meg attól, hogy nem kerültem oda, ahol ma ön áll.

A fiatalember megdöbbent. Belátta, hogy gondolkoznia kell a hallottatokon. Kis szünet után megkérdezte:

-Dr. Winslow, meg kell ezt fontolnom, ugye?

-Igen, uram.

-Nos, úgy vélem, ebben segíteni kel nekem!

 

Ekkor a kiváló orvosból a lélek orvosa lett. Ezután egy rövid ideig naponta leült nyitott Bibliájával a kezében, és az élet útját magyarázta páciensének. Végül a világosság áttörte a sötétséget. A fiatalember meglátta Krisztust, mint Isten csodálatos Fiát, aki bűneinkért vezekelt. Befogadta őt, mint Megváltóját, és elhitte, hogy a kiontott vér valamennyi bűnéért elegendő fizetség. Az örökkévalóság gondolata, ami eddig beteges rettegéssel töltötte el, az öröm és csodálat forrásává lett. Igen, a beteg ezután tudott aludni. Krisztus elvégzett váltságművében megnyugodva hamarosan meggyógyult. De az volt a legnagyobb áldás, hogy Jézusban hívő emberként tért vissza Párizsba.

 

Kedves barátom! Kérdezd meg magadtól: Az örökkévalóság közel van, hol fogom vajon tölteni?

Milyen döntő kérdés! Mindnyájunknak szükségünk van a legnagyobb Orvosra, akit csak a Golgotán találhatsz meg, csak ott veheted azt az áldást, amire szükséged van. A válasz sürgős. Az élet bizonytalan. Csak te magad dönthetsz! Ha téged is hasonló kérdések, rettegések, félelmek gyötörnek, ne restellj Jézushoz fordulni! Kérd Őt még ma, hogy szabadítson meg Téged, bocsássa meg a bűneidet! Ne hidd te sem, hogy a vallás csak poros könyvekben létezik! Jézus ma is él, Isten szava – a Biblia – ma is érvényes. Tanácsolom, nyisd ki, biztosan találsz egyet otthon, és olvasd el valamelyik újszövetségi evangéliumot. Ismerd meg Jézust, ne mondj le róla! Ne sajnáld rá az időt! Ha bármilyen kérdésed van ezzel kapcsolatban, bátran írj nekem!

Áldjon meg az Úr gazdagon minden olvasót!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedszol.blog.hu/api/trackback/id/tr431293915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása