HTML

Jézus Érted is meghalt!

Szeretném Veled, Kedves Olvasó, megértetni, hogy ki volt Jézus, ki Ő ma, és mit tett Érted!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Jézusról röviden

2009.08.07. 18:06 Érted

Kedves  Olvasó!

 

Néhány napja beszélgetést folytattam valakivel, aki még nem hívő. Beszéltem neki sokat Istenről, az ő munkájáról, Krisztus követésének a fontosságáról, de felhívták a figyelmemet egy hiányzó dologra: nem mondtam el, egyáltalán kicsoda Jézus?

 

Lehet, hogy Te sem tudod, aki ezt a blogot olvasod, mert nem volt még, aki elmondja, vagy mert sosem nyitottad még ki a Bibliádat otthon, vagy mert erről olyan ciki lenne érdeklődni, ezért röviden leírom Neked az Ő történetét. Hiszem, hogy ha megérted, miért járt a Földön, egész más szemmel fogsz Rá gondolni, és biztos vagyok benne, hogy megérint, amit tett.

 

Jézus először is Isten legelső teremtése. Őt teremtette meg elsőként, mint Fiát, hogy együtt vigyék végbe az egész teremtési folyamatot. Isten ezután angyalokat teremtett, olyan szellemi lényeket, mint amilyen ő. Isten hat nap alatt teremtette meg számunkra a Földet olyannak, amilyen, és ebben a munkában Jézus is részt vett. Azt biztosan tudod, hogy az első emberpár Ádám és Éva volt, akik engedetlenségük miatt lettek kiűzve az Édenkertből, és azóta halandó az ember. Azóta van betegség, fájdalom, fáradtság, gonoszság, önzés, stb. lehetne folytatni a sort.

Isten azonban nem ezért teremtette az embert! Nem ez volt a célja velünk, hogy így kelljen élnünk, és azóta, amióta a kiűzetés megtörtént, szeretné ezt a rendet visszaállítani. De sajnos mi emberek nem vagyunk alkalmasak erre. Amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Isten egyszer már elpusztította az emberiséget, mert megelégelte a sok gonoszságot, az öldöklést, az örökös engedetlenséget, egyedül csak Noé és családja maradtak életben.

Biztosan hallottad már az özönvíz történetét. Negyven nap és éjjel esett az eső szakadatlan, míg végül minden elpusztult. Felcsillant rá a remény, hogy most minden másképpen lesz, hiszen Noé nagyon istenfélő életet élt, és a családja is, ezért maradhattak életben, úgyhogy biztos rendben lesz minden a következő generációs emberiséggel, ha mindenki ebben a szellemiségben, tőlük származik. De sajnos nem így történt, ahogy az emberek szaporodni kezdtek, úgy szaporodott fel ismét a gonoszság, úgy lett egyre több ember megint egyre távolabb Istentől. Sokan bálványokat imádtak, sok ember vált gyilkosság, gyűlölködővé, és nagyon kevesen tartották meg Isten parancsait.

Isten újfent elhatározta, hogy az emberiségnek pusztulnia kell.  Ám Isten előtte készített egy Üdvtervet. Ami úgy hangzott, hogyha van valaki, aki hajlandó az emberiség bűneiért– az egész emberiség, amely fogalomban mi is benne vagyunk, és a jövő emberei is  - feláldozni magát, akkor megkegyelmez. Hát el lehet képzelni, hogy elég nagy csend lett a Mennyben, amikor ezt Isten kihirdette! Ám hamar megszólalt egy hang: Itt vagyok! Küldj el engem! Vállalom a küldetést! Ő  volt Jézus. Habozás nélkül vállalta a feladatot az emberekért, akiket annyira szeretett. Értünk.

A feladat ennyi volt: emberi testben meg kell születni, majd meg kell értetni az emberekkel, hogy a megígért Messiás eljött hozzájuk, és rábeszélni őket arra, hogy változtassanak az életükön, mert a Kegyelem ideje elérkezett, Isten mindenkinek kegyelmet ad, aki elfogadja. Aki nem, az az utolsó nap után mehet a pokolba. Szó szerint.

Elképzelhetjük, sokan mit gondoltak róla, de ha felütöd a Bibliádat, Te is elolvashatod. Sokan viszont hittek neki, sok ezren tértek meg bűneikből az Ő szavára és csodáira. Sok csodát tett, amíg itt volt, betegeket gyógyított, halottakat támasztott fel, próféciált a jövőről. Ám a feladat nem ért véget ennyivel. Még el kellett viselnie, hogy mint egy bűnözőt, katonák elkapjanak, hogy ártatlanul perbe fogják, meghurcolják, leköpik, megverik, megkorbácsolják, s végül iszonyatos kínok között keresztre feszítik. A feladat nehézségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elfogatásának éjjelén ő maga így imádkozott Istenhez: Távoztasd el tőlem ezt a pohárt! (Vagyis ne történjen meg, aminek meg kellene) Ám a következő szava rögtön ez: Mindenkor legyen meg a te akaratod! Élete végéig abszolút módon alárendelte magát Isten akaratának. A halála után három nappal feltámadt, és azóta fent van a mennyben Isten jobbján.

 

Ezért jó, ha tudod, nem lehetsz annyira bűnös, hogy azt érezd, a vétkeid elválasztanak Istentől. Mert ezekért Jézus már meghalt. Megfizette az árat azért, hogy Neked bűnbocsánatod legyen Isten előtt. De ez nem működik automatikusan. Isten ugyanis van annyira demokratikus, hogy nem erőlteti Rád az akaratát, hanem hagyja, hogy eldönthesd, akarod-e ezt a bűnbocsánatot, vagy sem. Ha igen, ha ez kell Neked, akkor nagyon egyszerű dolgod van.

Kérj tőle bocsánatot a bűneidért, és ő megbocsájt Neked. Elfelejti őket, mintha sose tettél volna semmi rosszat ellene. Ő maga azt mondja, a tenger mélyére veti őket, és sose fog róluk megemlékezni. Kezd el olvasni a Bibliát, ismerkedj  meg Isten szavával, olvasd a Zsoltárokat, a Példabeszédeket, hogy megtudd, Isten milyen életet vár Tőled. Ismerd meg Jézust az Újszövetségben az evangéliumokban (Lukács, Márk, Máté, János) és tedd magadévá a tanításait. Válassz ki egy olyan gyülekezetet, ami Neked szimpatikus, ebben az Internet is segíthet, nagyon sok gyülekezetnek van honlapja. Találsz rajtuk igehirdetéseket, zenei anyagokat, címeket, ahová a kérdéseiddel bátran fordulhatsz. Sok gyülekezetben van manapság olyan könnyűzenei szolgálat, ami a fiatalok igényeit szerintem maximálisan kielégíti, és vannak olyanok is, amelyek az idősebb korosztálynak felelnek meg jobban. Bátran keresgélj, látogass meg alkalmakat, és hagyd, hogy Isten elvégezze a szívedben azt a munkát, amit Ő szükségesnek lát ahhoz, hogy azzá az emberré válhass, akinek a nevét beírja az Élet Könyvébe azok mellé, akik az utolsó nap után Istennel maradhatnak.

 

Ha nem kell Neked ez a kegyelem, hát nem, de tudd, hogy sose fog Rólad lemondani, és az életedben mindig lesznek olyan pillanatok, amikor úgy érzed, hogy hív, hogy kopog a szíved kapuján. Tudd, hogy nem lehetsz olyan sötét helyzetben, olyan félelemben, olyan nyomorúságban, amelyben meg ne hallgatna, csak szólnod kell Hozzá, és Ő válaszolni fog Neked.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedszol.blog.hu/api/trackback/id/tr991295229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása